Nin-Jutsu
NIN-JUTSU, traditie si legenda
Una dintre cele mai misterioase si mai complexe arte martiale traditionale japoneze este, fara indoiala, Nin-jutsu, iar cei care practica aceasta arta si au ajuns la un anumit nivel de maestrie se numesc Ninja sau Shinobi. Avand radacini adanci in Kung-fu-ul chinezesc, Nin-jutsu a aparut si s-a dezvoltat in regiunile muntoase Iga si Koga din Japonia. Fiind o arta martiala ermetica, practicata doar de membrii aceluiasi clan sau familiiĀ, nu a fost cunoscuta in afara Japoniei o lunga perioada de timp. Doar de cateva decenii maestrii acestui stil au hotarat se dezvaluie daca nu toate atunci majoritatea secretelor acestei arte deosebite.
Nin-jutsu ofera adeptilor numeroase posibilitati si anume: tehnici de autoaparare cu si fara arme, o varietate foarte mare de caderi si rostogoliri, eschive, tehnici de furisare, metode si tehnici de meditatie, etc. Un practicant de Nin-jutsu bine antrenat poate gasii solutii pentru toate problemele de forta majora ivite la un moment dat. Dar asta numai dupa multi ani de antrenamente seriose sub indrumarea unui maestru cu adevarat experimentat.
Intre Nin-jutsu practicat odinioara in Japonia medievala si arta predata de Soke Maasaki Hatsumi, respectiv: Bujinkan Budo-Tai-jutsu, este o diferenta fundamentala, si anume: un Ninja actual nu mai este un asasin platit, un Hitman in acceptiunea moderna a termenului, ci este doar un artist martial capabil sa se apere in orice conditii si impotriva oricaror agresori.